Monday, 20 April 2015

Vanilla custard caramel


Vanilla Custard Caramel
(Crema de zahar ars)


La inceputurile blogului am postat o reteta de crema de zahar ars.
Acea reteta A FOST...acum urmeaza o alta...pentru ca am evolutat...zic eu.
:)
Desertul sfarsitului de sapt...sau pentru inceputul de saptamana..voi  alegeti! 
Pentru cine crema de zahar ars nu a fost desert al copilariei?! 
In cazul meu acesta e unul din deserturile trecute pe lista.
Ieri l-am pregatit in portii mici, pentru ca astfel placerea devine nevinovata..si nu avem tendinta de a manca prea mult din aceasta... bunatate. 

Ingrediente:


  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar + 4-5 linguri pentru caramel
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 lingurita extract de vanilie






Pentru inceput punem laptele, la incalzit, intr-o oala, impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie. Lasam pe foc pana atinge punctul de fierbere.
Intr-o tigaie/oala punem zaharul la caramelizat. 
Pregatim 6 boluri (cca 120 ml fiecare) in care vom turna caramelul, cat sa acopere baza acestora.

Intr-un bol spargem ouale peste care adaugam 5 linguri cu zahar. Omogenizam cat acestea sa se combine cu zaharul.
Cand laptele e fierbinte turnam in fir subtire peste mixul de oua+zahar, omogenizand astfel incat sa nu coagulam mixtura. 
Adaugam extractul de vanilie si turnam cu grija amestecul in cele 6 boluri (la baza avand caramelul deja racit).
Cele 6 boluri le asezam intr-o tava (pentru a coace crema la bain-marie) si turnam apa fierbinte cat sa ajunga la jumatatea formelor.
Lasam cca 35-40 minute la 170 grade sau pana cand, daca introducem varful unui cutit in crema, acesta sa ramana curat.



1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...