Magical Cheesecake

Magical Cheesecake


DA!...prima postare pe acest an...o postare care vine dupa o pauza indelungata :)
Cheesecake - o minune dulce, cremoasa, care se topeste in gura.
L-am numit "Magical" pentru ca asa este...e un rezultat magic...definit de o cremozitate pe care pana acum nu am obtinut-o...sau poate ca nu la acest nivel. 
Pe cat de simplu e..pe atat de mult necesita rabdare si timp pentru a ajunge la momentul in care ne vom bucura de el.




Ingrediente:
  • 100 g biscuiti
  • 70 g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 500 g ricotta
  • 150 g smantana 20%
  • 80 g zahar pudra
  • 20 g amidon
  • semintele unei pastai de vanilie
  • coaja de la o lamaie mica
  • 3 oua de marime medie
Crema de portocala
  • 3 galbenusuri
  • o lingura zahar pudra
  • zeama de la o portocala medie
  • 40 g unt

Pentru inceput, preincalzim cuptorul la 165-170 C si pregatim o tava (d=18-20 cm): tapetam fundul cu hartie de copt si invelim tava in folie de aluminiu (astfel impiedicam sa patrunda apa cand cheesecake-ul va fi copt la bain-marie).

Intr-un robot/blender punem biscuitii+scortisoara si ii macinam fin.
Pe aragaz, intr-o oala cu fundul gros topim untul peste care adaugam biscuitii macinati, omogenizam si punem aceasta baza in tava, presam bine si dam la frigider.

Intr-un castron punem zaharul pudra, amidonul, ricotta si omogenizam.
Adaugam smantana, coaja de lamaie, semintele de la pastaia de vanilie si amestecam.
Cele 3 oua le adaugam pe rand, omogenizand bine dupa fiecare.

Turnam compozitia in tava pregatita, o punem intr-o alta tava si turnam apa pana la jumatatatea acesteia. Dam cheesecake-ul la cuptor pentru 1 1/2 h -2 h. Depinde de cuptorul fiecaruia.

Eiii si acum ne putem ocupa de crema de portocala.
Punem intr-un bol: galbenusurile, zaharul, omogenizam si adaugam sucul de la portocala (cca 80-100ml). Astfel ca vasul se pune la bain-marie si in timp de 15-20 minute veti observa cum crema se ingroasa. Trebuie amestecat din cand in cand (cu un tel "para"), astfel incat sa nu ne trezim cu omleta in loc de crema.
Dupa ce crema se ingroasa se adauga untul si se omogenizeaza bine.
Se acopera cu o folie de plastic pentru a impiedica formarea unei pojghite si se da la frigider.

Dupa ce cheesecake-ul s-a copt...acest lucru se intampla in momentul cand scuturam tava si doar mijlocul trebuie sa tremure FOARTE usor!!! lasam la racit in cuptor si dupa care il dam la frigider pana a doua zi.





Ornam dupa bunul plac cu crema de portocala, fulgi de ciocolata si coaja de portocala.












Comments

  1. Pe mine m-a dat gata chesecake-ul tău! Nu am cuvinte, sincer!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc! :) Si pe mine ma incanta cand primesc astfel de mesaje! :)

      Delete
  2. Arata incredibil de gustos,bravo!:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts