bomboane cu fructe si nuci


Bomboane cu fructe si nuci


In ultimul timp nu am foarte activa...pe blog...postarile au fost foarte rare si nu am adus nimic nou printre retete.
Sper anul viitor sa incep in forta si sa aduc cat mai multe retete pline de arome si pe placul vostru.
Am venit acum, inainte de sarbatori, cu o reteta care este foarte sanatoasa si care are la baza fructe uscate, nuci si miere.

:)


Ingrediente pentru cca 25 bomboane:
  • 120 g nuca usor prajita
  • 120 g prune uscate fara samburi
  • 40 g caise deshidratate
  • 40 g stafide
  • 5 grame ghimbir confiat
  • 2-3 felii ananas deshidratat
  • 1 lingura miere
  • 25 ml amaretto (ori alt lichior)
  • vanilie
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 100 grame ciocolata amaruie (74%) - optional
  • biscuiti amaretti (optional)


Cum procedam?

Intr-un bol punem stafidele, amaretto si apa de trandafiri. Lasam pt cca 10 minute.
In recipientul unui robot punem nuca si prunele uscate. Prin pulsatii macinam aceste doua ingrediente pana se omogenizeaza.
Adaugam stafidele impreuna cu lichidul in care au stat, feliile de ananas, ghimbirul, caisele, mierea si vanilia.
Mixam totul pana observam ca amestecul este omogen.
Verificam compozitia, nu trebuie sa fie foarte moale, dar nici tare ca un prietroi. In caz ca mai trebuie putin lichid adaugam apa.
Din aceasta compozitie formam bile de diametru cca 3 cm si le tavalim prin ciocolata topita la bain-marie, biscuiti amaretti zdrobiti ori nuca de cocos.
Bomboanele se pot pastra la frigider pana la 3-4 saptamani.
Gustul e cu siguranta unul care rasfata papilele gustative si cel mai mult ma incanta faptul ca tot ce am folosit e sanatos si fara continut de zahar.
Pentru un plus de aroma puteti folosi si putina scortisoara.

:)



Comments

Post a Comment

Popular Posts