Un lucru este foarte clar...peste tot ruginiul frunzelor da culoare peisajului si ne spune ca toamna este mai prezenta ca niciodata.
Gutuii anul acesta "si-au facut de cap"...recolta din belsug, cum n-a mai fost de ceva timp si nu ai cum sa ratezi o portie de dulceata, gem ori compot de gutui.
Inspirata fiind de reteta de compot de gutui de pe can't boli an egg si foarte atrasa de dorinta de a gusta acest compot am zis "hai sa-l incerc"...in stilul meu.
:)
Din nou va spun ca e PRIMA TENTATIVA si in materie de compot.
:D
Astfel ca am citit modul de pregatire al Dianei.
Am procedat astfel: am luat gutuile (cca 1,5 kg), le-am spalat bine, curatat de cotor si stricaciuni, le-am portionat in felii si le-am pus intr-o oala cu cca 4 litri de apa.
Da!!!...nu le-am dat coaja jos. Probabil ati observati acest lucru.
:D
Am adaugat 420 g zahar, 2 stele de anason, 1 baton de vanilie, despicat in doua si 2 batoane de scortisoara.
Am pus la fiert cu capac.
In aproximativ 20 minute totul a inceput sa fiarba, dupa care am dat focul la mic si am lasat inca 30 minute.
Am luat capacul de pe oala si am lasat cca 1 si jumatate la fiert (foc mic).
Gustul....?!!!...fenomenal...de....bun!!!
Nu am incercat, pana acum, niciunde acest compot...dar cu siguranta il voi recomanda si il voi pregati in fiecare an.
:)
Comments
Post a Comment