vinete umplute


Vinete umplute


Weekend-ul trecut am fost la cineva la tara...la curte...frumos...liniste... si cum mergeam noi prin gradina plina de tot felul de legume, am dat cu ochii de vinete. Gazda mi-a spus ca a incercat vinete umplute...i-au placut la nebunie si urmeaza sa pregateasca o alta runda.
Eiii...si ce sa crezi?! Am pregatit o tava cu vinete umplute cu cateva legume si mozzarella pe deasupra.
Au iesit minunate!!! 
:)


Ingrediente:
  • 2 vinete (cca 500 g buc)
  • 3-4 rosii cherry
  • 1 ardei gras (rosu/galben)
  • 1 ceapa rosie mare
  • ardei chili
  • 1 cutie rosii  (puteti folosi rosii proaspete)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel





Cum procedam?


Pentru inceput, spalam si taiem  in doua, pe lungime, vinetele. Daca aveti un cutit cu lama ceramica, folositi-l, astfel vinetele nu se oxideaza.
Scobim vinetele iar miezul il taiem bucatele pentru a le pune in umplutura.

Pe aragaz punem o oala/tigaie, adaugam ulei de masline (3-4 linguri), ceapa tocata marunt, ardei chili (cat doriti), sare si punem capac. Lasam cca 5 minute pentru a se gati ceapa la foc mic.
Adaugam miezul taiat, ardei gras si lasam la gatit pentru cca 10 minute. Amestecam destul de constant pentru a nu se lipi continutul de fundul oalei/tigaii.

Cand observam ca amestecul este destul de gatit, adaugam conserva de rosii si mai lasam cca 5 minute.
Condimentam cu piper.

Asezam intr-o tava/vas yena (uns in prealabil cu ulei de masline) vinetele, punem putin ulei de masline peste ele, adaugam umplutura, mozzarella rupta bucati, patrunjel tocat, rosii cherry taiate jumatati, stropim inca putin cu ulei de masline si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru cca 40 minute ori pana cand se observa ca vinetele sunt gatite.
Le servim calde ori reci. Sunt la fel de bune.
:)











Comments

Post a Comment

Popular Posts