galuste cu prune


Galuste cu prune


Nu sunt o mare cunoscatoare si nici experta la capitolul galuste cu prune (gomboti cu prune), dar il vad ca pe un preparat/desert foarte bun. :)
Si stiti ce cred?!...ca in loc de prune putem folosi iarna caise/piersici din compot...hmmm ce parere aveti? 


Ingrediente:
  • 600 g cartofi fierti
  • 180 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei masline
  • prune
  • un praf de sare
  • pesmet
  • zahar
  • scortisoara


Cum procedam?


Cartofii fierti ii dam prin razatoare, ii punem intr-un bol, adaugam faina, oul, sarea, uleiul si omogenizam pana obtinem consistenta unui aluat care va fi destul de lipicios. (il infainam usor pentru a putea fi manevrat)

Modelam aluatul sub forma unui sul si taiem cu un cutit bucati mici, formam discuri, punem pruna si dam forma de galusca. 
Punem galustele la fiert in apa, dar atentie, apa sa nu clocoteasca, alftel riscam sa se desfaca.
 Lasam la fiert pana acestea se ridica la suprafata.
Intr-o tigaie pregatim, pesmet, zahar, scortisoara, le incalzim si lasam pana pesmetul devine usor auriu.
Galustele fierte le tavalim prin mixul de pesmet, dupa care pot fi servite.

 Si astfel am pregatit eu galustele... :)





Comments

Post a Comment

Popular Posts