Friday, 5 July 2013

quatro formaggi

 

Pizza quatro formaggi


La orizont din nou pizza, pentru ca... cine nu adora pizza? :) De aceasta data pregatim o pizza exclusiv pentru impatimitii branzaturilor...patru branzaturi. Sa trecem la treaba, nu? 
:)

Ingrediente:

Aluat:
  • 165 g faina alba (am folosit 000)
  • 15 g gris
  • cca 100 ml apa calduta
  • 7,5 g drojdie proaspata
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei (masline/vegetal)


Topping:

Se folosesc 4 tipuri de branza. Eu am ales:
  • pecorino
  • cascaval
  • gorgonzola picante
  • mozzarella

O alta combinatie preferata: branza de capra, mozzarella, cascaval, gorgonzola.
Mai avem nevoie si de sos de rosii (l-am obtinut din rosii din conserva pasate, busuioc, chili tocat marunt, sare, piper)

Cum procedam?


Intr-un bol punem faina, grisul si sarea, facem o mica gropita si turnam lichidul (amestecul dintre drojdie, apa, zahar si ulei). Omogenizam din interior spre exterior si framantam bine 10 minute. Este de preferat sa transferati aluatul pe un blat pentru a framanta bine cu podul palmei.
Punem aluatul framantat in bol, il presaram cu putina faina si acoperim, pentru a creste (30 minute). Ferim de curentii de aer rece.

Preincalzim cuptorul la 220-230 grade celsius si pregatim tava pentru pizza.

Intindem aluatul, il asezam in tava (d=32 cm), punem 2-3 linguri sos de rosii, cascaval dat prin razatoarea mica, mozzarela rupta bucati, pecorino ras si gorgonzola.
Presaram oregano si dam la cuptor pentru 15 minute.
Cand scoatem de la cuptor punem putin ulei de masline.

Gustul intens de gorgonzola se va simti imediat, la fel si "dulceata" branzei mozzarella.
:)


1 comment:

  1. M-ai "topit"!
    Ma apuc de treaba subito.
    :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...