prajitura cu ciocolata


Prajitura cu ciocolata



Inca de la inceput vreau sa va spun ca aceasta prajitura e binevenita pentru toti cei care au intoleranta la gluten ori nu vor sa consume preparate cu faina. 
Decandent ar fi cuvantul care descrie aceasta prajitura... gust intens de ciocolata, fin, aromat, delicios. 
;)



Ingrediente:

  • 125 g ciocolata (70%)
  • 80 g unt moale + pentru uns tava
  • 80 g zahar
  • 4 oua mari
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 linguri amaretto
  • 15 g cacao + pentru tapetat tava


Cum procedam?


Pentru inceput punem la topit intr-un bol la bain-marie ciocolata si untul. 
Intr-un alt bol punem ouale, sarea si zaharul. Batem pana isi tripleaza volumul, cca 5-8 minute.

Cand ouale sunt gata batute, luam 1/3 din compozitie si punem peste ciocolata. Omogenizam, adaugam amaretto si turnam peste ouale batute anterior. Omogenizam usor, cu o lingura de metal, de jos in sus. Cernem cacaoa si o incorporam in compozitie.

Punem tot mixul intr-o tava cu d=18-20 cm, unsa cu unt si tapetata cu cacao.

Punem in cuptorul preincalzit la 180-190 grade, pentru cca 30 minute.

Cand scoatem prajitura o lasam la racit si pudram cu cacao.





Comments

  1. interesanta reteta si nu e nici greu de facut
    gata mi s-a facut pofta dau fuga in bucatarie ca nu mai time

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts